HOME
DOGFOOD
HET PENSION
TARIEVEN
TRAININGSCENTRUM
DOGMASSAGE
PALLIATIEVE ZORGEN
TER ADOPTIE
DOGWASH
RESERVEREN
DIERENTAXI
LINKS

PALLIATIEVE ZORGEN

 

Als baasje kunnen we er helaas niet onderuit. Eens moeten we afscheid nemen van onze geliefde viervoeter.
Honden gaan anders om met het ziek zijn of de dood.
Dat wil niet zeggen dat ze geen pijn ervaren of geen emoties vertonen . Honden zijn evenzeer verdrietig om een naderend afscheid en rouwen ook op hun manier voor een pasgestorven roedelgenoot.
Iedere hond is een uniek individu,. Dat houdt in dat elke begeleiding tijdens het ziek zijn of het overlijden altijd om een specifieke en individuele benadering vraagt.
Engel De emoties van pijn, angst, verdriet, de nodige zorgenÖals eigenaar hoef je niet lijdzaam toe te kijken.
Je dient dit moment te ondersteunen, voor te bereiden, aan te passen voor je hond, maar ook voor jezelf en de roedelgenoten.
Wij willen er ook zijn voor die momenten. Omdat we uit ervaring weten dat dit zeer zware emotionele momenten zijn en het dan zeer moeilijk is om aan alles te denken en te regelen.
Men is vooral niet altijd voorbereid van wat de mogelijkheden zijn. Om geen onomkeerbare beslissingen te nemen zijn wij er om alle nodige informatie en steun te voorzien.
We willen er samen met het baasje voor zorgen dat de laatste reis van zijn trouwe troetel zo vredig mogelijk gebeurt. En er vooral om te zorgen dat je er als honden-eigenaar geen slechte ervaring aan overhoud.

Wat zijn de mogelijkheden en hoe gaat het in zijn werk?

We maken een afspraak bij u thuis zodat uw hond in zijn eigen veilige vertrouwde omgeving kan blijven.
Of we maken een afspraak bij ons op het pension.
Aan de hand van onze vragen, observatie, fysiek-mentaal onderzoek brengen wij het totaalbeeld in kaart.
Vraagstelling kan o.a. zijn het bespreken van onderzoeken, medicatie, prognose van de dierenarts, hoe de hond nu is, of er veranderingen zijn?
Maar wat ook belangrijk is:Ē het verhaal van u en uw hond.Ē
Urne Wanneer is hij/zij bij u gekomen en waarom? Wat zijn de fijne momenten van jullie geweest? Wat waren de verdrietige momenten? Wat heeft de hond voor u betekend? Wat is zijn lievelingseten enz?
Vertellen, herbeleven van jullie leven samen kan heel rustgevend en verhelderend zijn voor u en uw hond. U kunt in alle rust al uw vragen stellen en wij geven u advies, aanwijzingen over o.a. het kiezen van het juiste tijdstip, de beslissing wanneer weet je dat het moment daar is en geldt dat ook voor uw hond?
We leggen je uit hoe je jouw hond kunt voorbereiden op zijn laatste reis. Wij besteden ook aandacht aan de andere roedelgenoten.
Als het moment daar is, wil je de hond in zijn vertrouwde omgeving laten inslapen of bij dierenarts, hem/haar meenemen, achterlaten, begraven of cremeren?
Tot aan het tijdstip van overlijden kan u telefonisch of per mail contact opnemen omdat juist in deze fase ideeŽn en of gevoelens zo snel kunnen veranderen. Zo kan de hond heel snel fysiek achteruitgaan terwijl hij mentaal nog niet zover is, de pijn kan erger worden waardoor beslissingen snel dienen genomen te worden.
Er zal tevens een herdenkingsplaats voorzien zijn op het domein van U & D , waar u tot rust kan komen, een kaarsje branden een moment van bezinning. (uniek in BelgiŽ)
Kortom wij bieden stervensbegeleiding van A tot Z. U beslist zelf welke hulp u van ons verwacht of nodig hebt. Voor meer informatie kan u contact nemen via urokdreams@telenet.be of via 

Voor meer info of afspraak

UROK & DREAMS
Ronald de Coninck
Waarloosveld 42 B
2550 Waarloos
0473 98 58 33
urokdreams@telenet.be

 
 
 
Home  Ter adoptie Reserveren Dogmassage

 Het pension Trainingscentrum Palliatieve zorgen Dierentaxi Dogfood Dogwash Tarieven Links